Så här lägger man till ett bokningssystem på Facebook

En enkel guide för er som vill ställa in ert bokningssystem på Facebook

Med den här guiden så går vi igenom hur enkelt det är när man lägger till ett bokningssystem på Facebook. Det tar endast ett par minuter och sen kommer ni vara redo att ta emot bordsbokningar från gäster när dom hittar er på Facebook.

Genom att länka ditt bokningssystem till er Facebook-profil så gör ni det möjligt för besökare att boka ett bord direkt via Facebook. Följ denna guide för att se hur ni lägger till ert resOS-bokningssystem eller det bokningssystem ni använder för närvarande .

Bilden nedan är ett exempel på hur bokningsknappen kommer att se ut på restaurangens Facebook-sida när ni har länkat den till er profil korrekt.

Boka nu knap på Facebook

1. För att ni ska kunna ansluta bokningssystemet till er Facebook så måste ni första logga in på er restaurangs Facebook-profil

2. Efter att ni har loggat in, tryck då på den blåa ’’Lägg till en knapp’’ knappen som ni hittar på högra sidan

Lägg till en knapp

3. I det följande popupfönstret ska ni välja fältet ’’Boka hos dig’’ och sedan ’’Boka nu’’ precis under.

Knappen visar Facebook bokning.

4. Tryck på ''Nästa'' och tryck sedan på ''Länk till webbplats''. Här lägger ni till er bokningslänk, som ni hittar längst ned i er resOS-profil under ''Länk till er bokningssida''.

Länk til webbplats på Facebook.

När en gäst trycker på bokningsknappen ser bokningssidan ut som följande exempel, men med restaurangens namn i slutet:
https://resos.com/sv/book/ din-restaurangs-namn.

Tryck på ’’Spara’’ och sedan ’’Avsluta’’. När ni gjort det så har ert bokningssystem lagts till på restaurangens Facebook-sida, och ni kan nu börja ta emot bokningar via Facebook.

Bokningssystem på Googlesidan?

Har ni en Googlesida och vill lägga till ert bokningssystem där med?
Se hur man lägger till ett bokningssystem på Google, lika enkelt som på Facebook.

Om ni har frågor angående hur man lägger till ett bokningssystem på Facebook eller andra frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss på [email protected].