Kom igång med no-show funktionen för restauranger

Minska no-shows i restaurangen från och med idag. Läs mer här!

Vid gästbokningar finns det alltid en risk att gästen inte dyker upp. Men resOS är här för att hjälpa dig förhindra detta! No-show funktionen för restauranger är ett sätt att hjälpa till med att få översikt över gäster som vanligtvis inte dyker upp och ge en varning. På detta sätt är det möjligt att undvika no-show gäster så mycket som möjligt och därför ha en full restaurang varje dag. Kom igång idag!

Hur du "flaggar" gäster med no-show funktionen för restauranger

Det finns två olika sätt att "flagga" en gäst som inte dök upp för sin bokning. Båda metoderna leder till samma resultat, vilket kommer att diskuteras närmare nedan.

• Ändra status för en bokning till icke infinnande: genom att ändra status kommer gästen och dess användarinformation att lagras i en flaggad kunddatabas.
  • Använd knappen "Flagga dålig gäst": detta lagrar också användarinformationen i en flaggad kunddatabas.

Gästen kommer inte att meddelas om att de är är lagrade i en flaggad kunddatabas. Detta är enbart för att underlätta för restauranger.

no-show funktionen för restauranger
resOS: ändra status för en bokning till icke infinnande
no-show funktionen för restauranger
resOS: använd knappen "Flagga dålig gäst"

Vad händer efter att kund är flaggad?

När en gäst bokar ett bord kommer resOS att kontrollera gästernas användarinformation. Vi kollar e-postadress, telefonnummer användar-ID eller liknande. Om gästen är lagrad i den flaggade kunddatabasen läggs en varning till automatiskt. Du kommer att kunna se varningen på två sätt:

• Varningsikonen kommer att visas i bokningen
  • En varningsikon kommer att visas i bokningskalendern när du klickar på en bokning.
resOS: varningsikon i bokningskalendern

Detta innebär att personalen snabbt kommer att märka om något måste dubbelkontrolleras genom att bara titta på bokningen. Du kan alltid ta bort varnings "flaggan" från gästen.

Har du några frågor om funktionen?

Tveka inte på att höra av dig till oss på [email protected]. Vår underbara kundsupport är alltid redo att hjälpa till.