Hvis du arbejder i en restaurant, eller ejer en - så kender du til problematikerne med restaurant no-shows. Definitionen af en no-show er en gæst som laver en booking, glemmer at afbestille og ikke møder op. Det skaber en del problemer. Restauranten vil miste indtægter, og deres fantastiske mad vil blive smidt ud. At gøre en ende på no-shows er umuligt, men at reducere dine no-shows er derimod aktuelt. Os hos resOS er ikke fans af no-shows, så her er nogle måder hvorpå du muligvis kan reducer dine no-shows.

reducer dine no-shows
Billede fra unsplashed.com

Kommuniker med dine gæster

Lad dine gæster vide på en venlig måde, at no-shows påvirker din restaurant på en negativ måde. Det kan eksempelvis være igennem dine sociale medier, såsom din facebook profil for restauranten. Dette skal gøres med brug af kreative metoder, da no-shows ikke påvirker dem selv, men kun restauranten. Man kunne for eksempelvis skrive om hvordan det påvirker madspil, hvilket de fleste ikke støtter op om.

Hold styr på dine no-shows

De fleste no-shows kommer fra dem som foretager reservationer via telefonen. Intergrering af et booking system, kan hjælpe med at reducere no-shows, da de har funktioner i systemet til det. Booking systemer såsom resOS har en funktion, hvor du kan markere en gæst som "no-show". Denne gæst vil blive registreret i systemet som no-show, og du vil få en notifikation når den person prøver at lave en ny booking. Det er derfor muligt at holde tæt øje med gæsten, og sige nej til bookingen på baggrund af deres historik.

Kræv et depositum

Den nemme måde at reducer dine no-shows på, er at kræve et depositum. Hvis du kræver det, så bliver gæsten nød til at aflyse indenfor et bestemt tidspunkt, hvis gæsten vil have pengene igen. Dette er dog en risiko at indføre, da nogle gæster blot vil booke bord ved en anden restaurant som ikke kræver depostium. Gæster er også mere villige til at betale et depositum, hvis det er ved en high-end restaurant frem for en billig en.

Hold kontakt med dine gæster

De fleste no-shows opstår fordi folk glemmer deres reservationer. Et godt tip ville være at prikke til dine gæster, når reservationstidspunktet er lige rundt om hjørnet. Mange booking systemet sender bekræftigelser via SMS til deres gæster. Man kan ligeledes sende dem en SMS når tidspunktet nærmer sig. Det er bare vigtigt at skrive i et venligt sprog, så gæsterne ikke ser det som spam.

Vil du reducere no-shows i din restaurant? Så prøv resOS!

Vi forstår at du ikke vil have no-shows i din restaurant. resOS booking system for restauranter kan hjælpe dig med det. Vi har en depositum funktion, SMS notifikationer og en mulighed for at markere gæster der ikke mødte op som no-shows i systemet. Er du interresseret i at prøve resOS? Start her. Tøv ikke med at kontakte os på [email protected], hvis du har nogen spørgsmål.