Äger du en hektiskt restaurang? Även om din restaurang är populär, upplever du att din restaurang är full under vissa timmar och tom andra? Ta en extra titt på dina sittplatser och undvik detta scenario. Här ger vi dig några tips på hur du kan optimera din bordsplanerare och öka intäkterna.

Optimera din bordsplanerare
Bild från Unsplash.com

Ha inte alla dina bord tillgängliga samtidigt

Tänk strategiskt när du bestämmer tillgängligheten på dina bord och optimera din bordsplanerare. Om du har många bokningar runt 18:30, men nästan ingen runt 21.00 - gör inte alla dina bord tillgängliga på en och samma gång. Istället väljer du ett visst antal bord som ska vara tillgängliga under dina mest upptagna tidsluckor. Resten av dina bord bör vara tillgängliga 30 minuter före och 30 minuter efter. Till exempel, om du har totalt 30 bord och din mest upptagna tid är 18: 30-19:00, prova detta:

  • 10 bord lediga kl 18:00
  • 5 bord lediga kl 18:30
  • 5 bord lediga kl 19:00
  • 10 bord lediga kl 19:30

Dina gäster skulle vara mer villiga att boka bord 30 minuter före eller efter deras ursprungliga plan, och du kommer att ha en full restaurang under en längre tid.

Om du har ett bokningssystem, tänk noga igenom dina inställningar

Ett bra bokningssystem kan hjälpa dig mycket när du optimerar din bordsplanerare. Det är särskilt två saker att tänka på när du ställer in inställningarna:

  • Anpassa din standard vistelseperiod för en bokning till dina mest upptagna tidsluckor. Hur länge vill du att dina gäster ska stanna? Om det är mycket hektiskt mellan 18:30 - 19:30, försök att hålla standard längden för varje besök lite kortare. Du kan till exempel ställa in den på 1,5 till 2 timmar.
  • Ställ in rätt inställningar så systemet att inte accepterar bokningar för 2 personer vid ett bord för 5 personer. Försök att reservera dessa större bord för större sällskap. Detta kommer också att undvika att din restaurang känns tom.
Optimera din bordsplanerare
Optimera din bordsplanerare med resOS

Är du redo att optimera din bordsplanerare för att öka intäkterna?

Med resOS kan du välja de inställningar som behövs för att optimera din bordsplanerare. Är du intresserad av att testa resOS? Tveka inte på att kontakta oss på [email protected]