Sociala medier är här för att stanna, och det är ett fantastiskt sätt att kunna nå, kontakta och kommunicera med ens gäster. Ifall ni har missat det - Instagram är den perfekta plattformen för att visa upp iögonfallande bilder från er restaurang! Följ vår enkla guide, och få reda på hur du marknadsför din restaurang på Instagram på nolltid!

marknadsföra din restaurang på instagram
Bild från unsplash.com

Få era kunders uppmärksamhet genom att...

..alltid använda er utav content som bjuder in till en dialog! Men vad är betyder det mer exakt? Dialog-skapande content kan, till exempel, vara ett inlägg där ni ställer en fråga till era Instagram följare. Detta kan göras genom att skapa ett inlägg på ert flöde, eller skapa en omröstning på Instagram story. Om en av era mest populära rätter är en nudelsallad kan ni till exempel fråga era gäster ifall de gillar den med eller utan koriander! Ett annat sätt att skapa kommunikation med era följare som kommer marknadsföra er Instagram är att använda sig av diverse olika ämnen. Genom att vara uppmärksam på trender, högtider, olika val, och även mindre evenemang som händer i ert lokala området. På så sätt visar ni era gäster att ni hänger med i trenderna!

Var kreativ och 'Insta-värdig'

När man publicerar bilder eller stories på Instagram måste man alltid komma ihåg att använda den bästa bilden och skapa en personlig hashtag. Ett litet tips från oss är att använda naturligt ljus vid fotografering, och se till så att ljuset skiner rakt på den underbara maträtten ni vill visa upp! Se till så att bilderna ni tar är färgglada. Använd blommor som rekvisita eller servera maten i en keramikskål, ifall maträtten mestadels utstrålar carbonara-färger. Var kreativ - detta klarar ni! Lägg lite glitter på borden, använd neon-färgade sugrör. Eller gör vad som helst för att skapa en visuellt tillfredsställande bild av er mat. Detta kommer leda till att era gäster också kommer fotografera maten, och använda er hashtag.

marknadsföra din restaurang på instagram
Bild från unsplash.com

För upptagen för att hantera sociala medier? Testa resOS

Vi förstår att det tar tid att vara aktiv på sociala medier. Därför har vi skapat ett flexibelt och intuitivt system som kommer göra det enklare för er att hantera allt på er restaurang - och ni kommer spara mer tid! Ni kan integrera en bokningslänk på er Instagram, vilket innebär att de gäster som besöker er Instagram kan boka ett bord på er restaurang, med en gång. Låter resOS intressant? Tveka då inte på att höra av er till oss på [email protected].