För ett företag är det mycket viktigt att finnas där dina kunder är. Den genomsnittliga personen tillbringar mer än 2 timmar om dagen på sociala medier. Det betyder att du, som restaurangägare, troligtvis hittar dina gäster på sociala medier - så ta chansen och engagera dem! Här ger vi 5 enkla tips på hur man kan engagera sina restauranggäster på sociala medier.

engagemang på sociala medier
Image from Unsplash.com

Tips 1: Va inte rädd för att vara personlig!

Det är inget fel med att publicera lite mer personligt innehåll, om restaurangägare och personal. Det är ni som gör er fantastiska restaurang möjlig! Ge dina gäster chansen att lära känna er också.

Tips 2: Använd "geotags"

Även om det kan vara kul att nå sociala medier användare över hela världen, så hjälper geotaggar dig att nå din lokala publik. Vissa använder dessa geotaggar för att hitta människor, restauranger, coola evenemang och mer nära dem. Om du använder geotaggar ofta är det lättare för gäster nära dig att hitta till din restaurang.

engagemang på sociala medier
Image from Unsplash.com

Tips 3: Ha en tävling!

Anordna en tävling och öka ditt engagemang på sociala medier. Ge dina gäster möjligheten att vinna ett presentkort, gratis drinkar, en gratis efterrätt eller liknande genom en egen tävling. Till exempel kan du göra en 3-stegstävling, där man kan delta genom att:

  1. Följa er på sociala medier
  2. Gilla ert inlägg
  3. Kommentera och tagga 2 kompisar

Detta kommer inte bara att öka engagemanget avsevärt utan också locka nya gäster till din restaurang.

Tips 4: Var uppdaterad

Lägg upp lite annat innehåll ibland och skapa konversationer. För att göra detta kan du göra ett inlägg om nationella helgdagar, globala evenemang eller liknande. Det är dock viktigt att hålla det relevant. Serverar du till exempel mexikansk mat? Då kanske du kan göra ett inlägg om margaritas på "National Margarita Day".

Mexican food
Image from Unsplash.com

Tips 5: Uppdatera ofta

Det är viktigt att göra inlägg ofta. Du kan till exempel planera att göra ett inlägg på sociala medier 1-2 gånger i veckan. De flesta sociala mediekanaler låter dig också göra en "My Story. En" My Story "är korta foto- och videosamlingar som försvinner efter 24 timmar. Försök också använda den här funktionen!

Gör det möjligt att boka bord på sociala medier med resOS

Om är aktiv på sociala medier och har ett stort engagemang, ge dina gäster möjligheten att boka via din Facebook-sida. Med resOS kan du erbjuda bordsbokning på Google och Facebook. Är du intresserad av att testa resOS? Kontakta oss på [email protected]!