Att använda sociala medier för att engagera och kommunicera med dina gäster har många fördelar. Vanligtvis använder restauranger Instagram och Facebook, främst på grund av användarvänligheten och den begränsade ansträngningen. En plattform som ofta förbises är YouTube. Det finns dock oändliga möjligheter för denna sociala medier plattform - särskilt om dina gäster använder YouTube ofta. Eftersom det bara finns ett fåtal restauranger som använder YouTube för marknadsföring, ger det dig också möjligheten att vara unik! Här diskuterar vi hur du lätt marknadsför din restaurang på YouTube.

Youtube
Image from Unsplash.com

Va unik, intressant och kul!

Det faktum att ni använder YouTube gör dig och din restaurang unik. Men du måste också vara intressant och spännande för att människor faktiskt ska ta sin tid kolla på dina videor. Kanske kan du ta din mest populära maträtter och laga den i jätteform? Eller kanske i miniatyrform? Var kreativ och ha kul! Gör saker som du tror kommer att dra åt sig uppmärksamhet och skapa konversationer. Kom dock ihåg att hålla det relevant.

Picture of food
Image from Unsplash.com

Bjud "YouTubers" till din restaurang och marknadsför din restaurang på YouTube

Om du inte är helt bekväm med att starta din egen YouTube-kanal kan du använda andra kreatörer för att marknadsföra din restaurang på YouTube. Det finns otaliga YouTube-kanaler som fokuserar på mat och gör amatörrecensioner på restauranger, kaféer, barer och mer. Gör lite forskning och hitta en lokal YouTube kreatör som du kan bjuda in till din restaurang. Erbjud dem en gratis måltid för en recension eller något liknande och marknadsför din restaurang på YouTube.

Har du inte tid för YouTube? Testa resOS!

Vi förstår att det krävs mycket tid att vara aktiv på sociala medier. Därför har vi skapat ett flexibelt och intuitivt system som förenklar dina dagliga uppgifter - och du sparar mycket tid! Då har du massa tid över att lägga på roligare saker, som att filma att du gör en gigantisk köttbulle och lägga upp på YouTube. Är du intresserad av att testa resOS? Tveka inte med att kontakta oss på [email protected]