Hur håller ni kontakten med era gäster när er restaurang är stängt för säsongen? Många restauranger går i 'online ide' när de stänger för en säsong. Det här kan eventuellt skada er restaurang och era intäkter i det långa loppet. Här på resOS, har vi en enkel rekommendation: håll alltid kontakten med era gäster online! Följ vår enkla guide nedan och få reda på hur ni kan engagera era gäster online, när ni har stängt för säsongen.

stängt för säsongen
Bild från unsplash.com

Ett sätt att hålla kontakt med era gäster online är att..

..Be dem om input och feedback! Om ni inte har någon plattform för sociala medier, är det dags att starta nu! Sociala medier ger er chansen att nå och anknyta mer till era gäster. Man kan ju inte annat än att älska sociala medier ger en den möjligheten. När restauranger stänger för säsongen, ser många restaurangägare chansen att kunna möblera om eller rusta upp lokalerna i restaurangen. Om detta stämmer in på er, kan ni kommunicera med era gäster genom att publicera en bild på Facebook eller skapa en omröstning på Instagram story om vilken tapet de föredrar. Håll era gäster uppdaterade om den nya inredningen, hur långt ni har kommit i er renovering, nya menyförslag etc. Men allra viktigast, se till att informera dem om när ni öppnar igen, och hur mycket ni ser fram emot att välkomna dem tillbaka!

stängt för säsongen
Bild från unsplash.com

Ett annat sätt kan vara att..

..Underhålla och uppmuntra! Vi vet att varje restaurangägare har ambitionen att öppna restaurangen efter säsongen helt fullbokad. Ett sätt att se till att detta ska ske är att erbjuda online reservationer (se bilden nedan), vilket kommer uppmuntra era gäster att boka ett bord i förväg. Ett enkelt men väldigt effektivt sätt att se till att er restaurang inte kommer stå tom när ni startar upp igen efter säsongen är genom olika tävlingar. Priset av att vinna en tävling kan vara ett presentkort på er restaurang, där ni själva kan bestämma summan. Ni kan också dela ut kuponger till de 15 första personerna som kommenterar ett visst inlägg på Facebook. Kupongen kan t.ex. vara gratis vin i två timmar om en gäst bokar ett bord er första öppningsdag efter säsongen! Var optimistisk och se till att vara positiv när ni når ut till era gäster online!

stängt för säsongen
Bild från resos.com

Vi är alltid glada att kunna hjälpa till!

Har du några frågor angående hur resOS kan implementeras i er restaurang och hur det kan ge värde när ni har stängt för säsongen? Kontakta vårt supportteam på [email protected] och vi återkommer så snart vi kan.