Regeringens påbud om at lukke alle spisesteder i landet har efterladt danske restauranter i en svær periode. Her er take-away den eneste løsning for at holde hjulene i gang. Den bold har Eatie grebet, og temaet op med GreenMobility for at levere mad til de danske hjem.

El-biler til udlevering af takeaway

Hvad går samarbejdet helt konkret ud på? Kort sagt, så stiller GreenMobility sine el-biler til rådighed til de restauranter, der har oprettet sig på Eatie i 6 timer for kun 250 kr. eks. moms. Dermed har restauranterne ubegrænset udbringningskapacitet samt køretid til en hel aftens levering. Tilbuddet gælder så længe restauranterne er lukket ned af myndighederne. Der er ingen binding, og man kan leje alle de biler man ønsker.

Er du ikke sikker på om din restaurant er på Eatie? Søg efter din restaurant i søgefeltet på www.eatie.dk. Kan du ikke finde din restaurant, så opret dig gratis på linket her.

Guide: Sådan gør du!

GreenMobility har 400 tilgængelige biler i København og 100 biler i Århus. Alle bilerne er elektriske. Leje af bilerne fungerer som freefloat carsharing. Det betyder, at bilerne bookes og åbnes i GreenMobility-appen, hvor du kan se og leje den bil der er tættest på dig.

Sådan gør du:

 1. Åben appen og find den nærmeste bil med godt med strøm på. 
 2. Bilen reserveres i appen. De første 20 minutters reservation er gratis, og herefter koster det 1 kr./min at have bilen reserveret.
 3. Når du står ved bilen, låses den op i appen.
 4. Sæt din mobiltelefon i mobilholderen, så du nemt kan få rutevejledning på.
 5. Når du stopper ved enten restauranterne eller leveringsadresserne, laver man en ”stop-over”, så bilen låser mens du er væk fra den. Det gør man nemt i appen.
 6. Kommer bilen tæt på 5% i batteri, så skal du stille den og tage en ny. Du kører fortsat på samme 6-timers pakke, som du købte.
 7. Når du er færdig med din vagt, parkeres bilen på en offentlig parkeringsplads. Det vil være en stor hjælp for os og den næste udbringer, hvis du har mulighed for at parkere bilen ved en ladestander. Hvis det er svært at finde en ladestander tæt på din lokation, kan du finde dem her
  Husk de parkeringsregler der gælder i København og Aarhus når du bringer ud. Se parkeringsreglerne her.
 8. Brug det orange E.on kort i handskerummet til at låse ladestanderen op. Husk at sætte kortet tilbage i holderen, ellers kan turen ikke afsluttes. 
 9. Ladekablet ligger i bagagerummet.
 10. Turen afsluttes i appen når bilen er sat til ladning, og kortet er sat tilbage i kortholderen.

Man tilmelder sig ved at skrive til [email protected]obility.com og skrive "Eatie" i mailen. Har man ikke en GreenMobility konto, så kan man gratis oprette sig ved at hente deres app. Læs mere her.