Det finns flera sätt att öka exponeringen för din restaurang online, som är både enkla och billiga! Två ord som vi gillar här på resOS. Här ger vi 6 olika tips om hur du kan göra din restaurang mer synlig online.

Tips 1: Google Business Profile

Google My Business för att göra din restaurang mer synlig
Business Profile för Eatie.

Google My Business är ett enkelt och billigt sätt att göra din restaurang mer synlig online. När en gäst googlar ditt restaurangnamn blir det en av de första sakerna de kommer att se. Du kan lägga till bilder, viktig information och specialerbjudanden. Det är helt gratis, och du kontrollerar dina gästers första intryck av din restaurang. Detta hjälper dig också med direkt interaktion med alla dina gäster. Du kan välja att integrera din e-postadress, telefonnummer och ha en direktlänk till din webbplats.

Genom att ha en Google Business-profil kan du också se statistik över hur många personer som söker och interagerar med din restaurang.

Tips 2: skapa en profil för din restaurang på sociala medier

Om du inte har en profil för din restaurang på sociala medier, existerar verkligen din restaurang? Naturligtvis gör den det, men att ha din egen på profil på sociala medier gör definitivt din restaurang mer synlig online. SoMe kanaler som värda att se mer på är Facebook, Instagram, YouTube och TikTok - det beror på din målgrupp. Det bästa med sociala medier är att du kan interagera med din målgrupp gratis! Att skapa ett konto är gratis och Facebook for Business erbjuder många gratis verktyg för att din restaurang ska växa.

Tips 3: var aktiv på sociala medier

Nästa steg efter att du skapat dina sociala medier profiler är att vara aktiv. Låt dina gäster veta vem du är! Engagera och interagera med dina gäster. Ett inlägg tar vanligtvis bara några minuter, men det kan ge ett mycket positivt resultat. Ta bilder eller videor av din restaurang, personal, maten du serverar, specialerbjudanden och liknande. Att skapa ett inlägg borde inte vara svårt.

taking picture of food
Picture from Unsplash.com

Tips 4: ta ägarskap över din profil på recension sidor

Recension sidor som Tripadvisor och Yelp listar tusentals restauranger. Du är sannolikt listad där! Med dessa webbplatser kan du ofta göra anspråk på din profil så att du kan uppdatera bilder och viktig information om din restaurang.

Tips 5: testa PR!

Kontakta journalister och se om de skulle vara intresserade av att skriva om dig och din restaurang. Men för att göra det är det mycket viktigt att ha en historia. Vad är speciellt med din restaurang? Vad kan vara intressant att läsa om? Detta kan vara särskilt viktigt i öppningsfasen av din restaurang.

Du kan också engagera dig i event. Sponsra ett event eller ha ett stånd på ett lokalt evenemang - var där dina gäster är!

Tips 6: uppmuntra dina gäster att ge dig en recension online

Sist men inte minst, uppmuntra dina gäster att ge dig en recension. Det kan vara genom att prata med dina gäst direkt på restaurangen. Om du ger dem en underbar upplevelse och frågar vänligt om de kan ge dig en recension, är de mer benägna att göra det. Du kan också uppmuntra dem genom att erbjuda dem rabatt på nästa måltid, en gratis drink, en gratis efterrätt eller liknande.

Visste du att du faktiskt kan använda resOS bokningssystem för att få gästrecensioner? Med resOS gästfeedback-funktion får du en tydlig översikt över vad dina gäster tycker om din mat, service och atmosfär.

Läs mer om resOS gästfeedback funktion för restauranger här!

Kontakta oss och få en gratis testperiod!

Behöver du ett effektivt, modernt och super lättanvänt bokningssystem? Tveka inte med att kontakta oss på [email protected] och få en 2 månaders gratis testperiod.