Der er mange måder at forbedre din restaurants online tilstedeværelse, some er nemme og til at betale. To faktorer som vi hos resOS er glade for. Her kommer der 6 tips om, hvordan din restaurant kan styrke sin online tilstedeværelse.

Tip 1: Google Business Profil

Google My Business for making your restaurant more visible
Business Profil for Eatie.

En Google My Business profil, er en nem og gratis måde at forbedre din restaurants online tilstedeværelse på. Når en gæst søger på din restaurants navn på Google, vil dette være noget af det første de ser. Du kan tilføje billeder, vigtige informationer og specialtilbud. Det er fuldkommen gratis, og du er i kontrol over gæstens første indtryk af din restaurant. Dette hjælper også dig til at skabe direkte kontakt med dine gæster. Du kan også vælge at integrere din email adresse, telefonnummer og et direkte link til din hjemmeside.

En Google Business profil tillader dig at se statistikker over hvor mange der søger og har interaktioner med din restaurant.

Tip 2: Skab profiler på sociale medier

Hvis du ikke har en profil på de sociale medier for din restaurant, eksisterer den så? Selvfølgelig gør den det, men at have profiler på sociale medier kan hurtigt forbedre din tilstedeværelse online. Sociale medier der kan overvejes, kunne være Facebook, Instagram, Youtube og TikTok - det afhænger af dit publikum. Det bedste ved de sociale medier er, at du kan interagere gratis med dine potentielle gæster! Det er gratis at lave profilerne, og muligheden for at vækste restauranten er stor!

Tip 3: Vær aktiv på sociale medier

Lad dine gæster vide hvem du er! Engager og interagerer med dine gæster. Et post tager typisk et par minutter, mens det kan have et stort positivt resultat. Tag billeder eller videoer af restauranten, personalet, maden osv. At poste et opslag skal ikke være svært.

forbedre din restaurants online tilstedeværelse
Billede fra Unsplash.com

Tip 4: Tag ejerskab over din profil, og opdater information på anmeldelser platforme.

Anmeldelses platforme såsom Tripadvisor og Yelp, tilføjer tusindvis af restauranter. Din restaurant er der højst sandsynligt! Disse sider tillader dig ofte at tage ejerskab over din profil, så du kan opdatere billeder og vigtige informationer om din restaurant.

Tip 5: Lav noget PR og øg din online tilstedeværelse!

Ræk ud til journalister og se om de kunne være interesseret i at skrive om dig og din restaurant. For at gøre dette, er det meget vigtigt at have en historie. Hvad er specielt ved din restaurant? Hvad kunne være interessant at læse om? Dette er især vigtigt i åbningsfasen af din nye restaurant.

Du kan også blive involveret i samfundet. Sponsorer en begivenhed, sæt en madbod op - vær hvor dine gæster er!

forbedre din restaurants online tilstedeværelse
Billede fra Unsplash.com

Tip 6: Opfordre din gæster til at give en anmeldelse

Sidst men ikke mindst, opfordrer dine gæster til at give dig en anmeldelse. Det kunne være ved at snakke med dem, mens de er i restauranten. Hvis du giver dem en skøn oplevelse, så er de mere tilbøjelige til at bruge tid på dig.

smiley og tommelfinger op
Billede Unsplash.com

Vidste du at du kan bruge resOS' bookingsystem til at modtage gæsteanmeldelser? Med resOS gæstefeedback funktion, får du et klart overblik over hvad dine gæster synes om din mad, service og atmosfære.

Læs mere her om resOS gæstefeedback funktion for restauranter

Kontakt resOS og få en gratis testperiode

Mangler du et effektivt, moderne og brugervenligt bookingsystem? Så tøv ikke med at kontakte os på [email protected], og få et 2 måneders gratis abonnement uden binding.