Att styra en restaurang är inget enkelt jobb. Det är många olika uppgifter och saker att hålla koll på hela tiden för att kunna ge kunderna den bästa servicen och maten man kan. I detta blogginlägg kommer vi gå igenom 10 viktiga funktioner att ha i ett bokningssystem för restauranger. Så att ni inte behöver lägga onödig tid på, till exempel, att försöka öka era intäkter manuellt när det finns ett system som kan hjälpa er med det!

viktiga funktioner
Bild från unsplash.com

Först och främst, att ha möjligheten att själv kunna välja hur du föredrar att hantera ert företag är den viktigaste funktionen att leta efter i ett bokningssystem. Få notifikationer via SMS, email eller kanske en automatisk telefonrobot? Och att kunna integrera bokningssystemet på vilken typ av plattform som helst är också en viktig funktion. Oavsett om det är på telefonen, en läsplatta eller dator. Vad som fungerar bäst för just er restaurang!

Läs mer om hur resOS hjälper er att hantera bokningar här

Öka era intäkter och reducera no-shows med bokningsssystem för restauranger

För att kunna ge era kunder den bästa upplevelsen och samtidigt få ut så mycket som möjligt i er verksamhet är en annan viktig funktion att kunna minska no-shows på restauranger. Att kunna ha överblick över ens gäster och se vilka som inte dyker upp kan hjälpa er att minimera risken att förlora intäkt. Med resOS bokningssystem kan du, till exempel, flagga en gäst som "no-show", vilket kommer kunna öka era intäkter i det långa loppet.

Läs mer om denna coola funktion här!

Den fjärde viktiga funktionen man borde leta efter i ett bokningssystem är att kunna ta ut förskottsbetalning för alla, eller vissa, av ens bokningar. För att kunna boka ett bord på er restaurang måste en gäst alltså betala en avgift. Att även kunna kontrollera det genom att stänga av och sätta på denna funktion vid vissa tidpunkter eller områden i er restaurang är något som bör tas i åtanke!

viktiga funktioner
Bild från unsplash.com

Håll koll på alla era bokningar

Att hålla koll på alla era bokningar som görs på er restaurang kan också vara svårt ibland. Därför är en annan av de viktiga funktionerna i ett bokningssystem att kunna välja hur man helst vill ha överblick av sina bokningar. Det kan vara att kunna välja mellan att se en hel månad eller dag, att se bokningarna i en lista eller genom en planlösnings-överblick. Med en visuell bordsplanering kan man enkelt lägga in bord som reflekterar hur ens restaurang ser ut i verkligheten. Detta kommer göra det enkelt för era anställda att hålla bättre koll på vilka bord som är bokade, vilka tider och i vilka namn.
Läs mer om resOS visuella bordsplanering här.

Dessutom är det också viktigt att kunna ställa in olika tidsintervaller för gästerna när de ska besöka er restaurang. Detta kommer underlätta för de anställda att kunna få pauser och hinna förbereda inför nästa gäst.

viktiga funktioner
Bild från unsplash.com

Integrera sociala medier och gör upplevelsen enklare för era gäster

Som gäst på en restaurang vill man inte att det ska vara för krävande att boka ett bord. Att kunna integrera ens sociala medier till ens hemsida kommer göra det enklare för era gäster att boka ett bord och öka era bokningar! Med en bokningslänk på varje sociala media-plattform som er restaurang har, kommer gäster att uppfatta bokningsupplevelsen som mycket enklare än att behöva lägga tid på att leta efter det. En annan av de viktiga funktioner på samma spår är att kunna hålla enkel kommunikation mellan er restaurang och era gäster, så att det inte kan bli några missförstånd och kunna reducera no-shows!

viktiga funktioner
Bild från unsplash.com

De två sista av 10 viktiga funktioner att leta efter i ett bokningssystem är att kunna få feedback från gäster, och att kunna spåra statistik på andra hemsidor. Genom att be ens gäster om feedback och att kunna hålla koll på statistik från tidigare kan man förbättra sig och fokusera mer på det som ens gäster verkligen uppskattar på ens restaurang. De flesta personer letar efter omdömen innan de besöker någon restaurang, vilket gör det väldigt viktigt att uppmuntra ens gäster att lämna åsikter om deras upplevelse!

Läs mer om resOS statistikfunktion här!

bokningssystem
Bild från resos.com

Behöver du ett bokningssystem med alla dessa funktioner? Testa resOS

Vi förstår att det inte är lätt att veta vilka funktioner som är viktigast att leta efter i ett bokningssystem. Det är därför vi har skapat resOS på det sätt som vi har gjort, för att underlätta för er i ert dagliga arbete och hjälpa er så mycket som möjligt! Är du intresserad av att testa resOS? Tveka då inte på att kontakta oss på [email protected], och vi kommer återkomma till er så snart vi kan.